Blog uit Duffel

29 augustus 2010

Bonnie en Clyde

Het idee voor deze blog kwam na het bekijken  van de film uit 1967  " Bonnie and Clyde " van Arthur Penn  met Faye Dunaway en Warren Beatty in de hoofrollen. 


You´ve read the story of Jesse James
Of how he lived and died
If you´re still in need
Of something to read
Here´s the story of Bonnie and Clyde


Dit is de eerste strofe van het gedicht '' Trails End '', beter bekend als '' The Story of Bonnie and Clyde " , geschreven door Bonnie Parker tijdens haar verblijf in de gevangenis in 1932.


De bekendste foto van het koppel
gevonden in Joplin


  • Het parcours van de Barrow gang
Bonnie Parker en Clyde Barrow hadden hun criminele carrière tijdens de grote depressie in de dertiger jaren, ook gekenmerkt als de  ``publieke vijand `` periode met figuren als  Al Capone,John Dillinger e.a.


Bonnie Elizabeth Parker geboren op 1 october 1910 in Rowena, Texas was een van de beste leerlingen in High School waar ze uitblonk in taal, zowel in spelling als in schrijven en spreken.
Getuige van haar voorliefde voor taal zijn haar gedichten " The Trails End " en " The Story of Suicide Al ". Ze trouwde in 1926 met een klasgenoot,maar het koppel ging na minder dan drie jaar uit elkaar, zonder evenwel officieel te scheiden.In 1929 woonde ze bij haar moeder en werkte als serveuse in een café.


Clyde Chestnut Barrow geboren op 24 maart 1909 in Ellis County, Texas was kind van een landbouwersfamilie die, na het ineenstorten van de katoenprijs, emigreerde naar de stad en woonde in een krottenwijk in Dallas. Hij was  reeds meermaals  met het gerecht in aanraking gekomen wegens diefstallen en inbraken toen hij in februari 1930, kort na de kennismaking met Bonnie Parker, opnieuw werd aangehouden voor inbraak. Hij kon ontsnappen met de hulp van Bonnie Parker die een revolver had binnengesmokkeld. Kort daarna opnieuw aangehouden wordt hij tot 14 jaaar veroordeeld en opgesloten in de Eastham Prison Farm.
Eerste ontmoeting.


Parker en Barrow ontmoeten elkaar in januari 1930 bij een gemeenschappelijke vriendin. Parker leefde gescheiden van haar echtgenoot en Barrow was een vrijgezel.die al een reeks van diefstallen achter de rug had. De historici zijn het er over eens dat Bonnie Parker uit liefde de trouwe bondgenoot werd van Clyde Barrow.
Eastham Prison Farm


Het verblijf in Eastham Prison maakt van Clyde  Barrow een verbitterd man . Hij maakt er een harde tijd door  en om aan het harde werk te ontsnappen laat hij zich door een medegevangene twee tenen van zijn linkervoet afhakken met een bijl. Hij wordt ook sexueel misbruikt door een medegevangene ´´ Big Ed `` Crowder die hij vermoordt. Een medegevangene die een celstraf van 30 jaar uitzat, nam de doodslag op zich. ( In Texas was doodslag binnen de gevangenis geen halsmisdrijf en bleef dikwijls zonder gevolg als de dader een gevangene was tot een langdurige celstraf was veroordeeld ) . 


Bericht over dood van
Big ``Ed`` Crowder


Tijdens zijn verblijf begon er zich bij Clyde  Barrow een zodanige haat tegen het gevangenissysteem van Texas te ontwikkelen dat hij reeds tijdens zijn verblijf in Eastham met ene Ralph Fults plannen maakte om na zijn vrijlating een bende te vormen om in Eastham Prison gevangenen te bevijden en bewakers te doden.
In gans zijn criminele carière was zijn hoofdoel zich te wreken op het gevangenissysteem eerder dan om fortuin te maken.
1932 - Eerste criminele feiten.


Nadat, wegens overbevolking, Fults in december 1931 en Barrow in februari 1932 voorwaardelijk worden vrijgelaten, herenigt Clyde zich met Bonnie waarop ze de voortvluchtige Raymond Hamilton opzoeken met de bedoeling een raid uit te voeren op Eastham.


Raymond Hamilton


Ralph Fults
Ze plegen verschillende overvallen op winkels en benzinestations met als doel geld te verzamelen om de raid uit te voeren.
1932 - Kaufman,Texas
Op 19 april 1932 rijdt Clyde zich vast met de wagen na een inbraak bij  een wapenhandel in Kaufman,Texas .Fults en Parker worden aangehouden, Barrow en Hamilton kunnen echter ontsnappen.Het is tijdens haar verblijf in de gevangenis dat Bonnie haar gedichten schrijft. Wanneer Bonnie Parker op 17 juni 1932 wordt vrijgelaten herenigt ze zich binnen enkele weken met Clyde. De reden waarom ze zo snel werd vrijgelaten zijn er twee versies  : ze verklaarde te zijn gekidnapt  of Fults pleitte schuldig voor vroegere misdaden in ruil voor de vrijlating van Bonnie.Manuscript van Suicide Sal
1932 - Hillsboro, Texas
Bij het beroven van een winkel in Hillsboro,Texas op 30 april 1932, waarbij de eigenaar J.N. Bucher wordt gedood, is Barrow de chauffeur die buiten in de auto wacht. De weduwe van Bucher wijst hem bij het voorleggen van foto´s aan als één van de schutters. Dit was zijn eerste (onterechte) aanklacht voor doodslag.
Uitgeloofde beloning
 na doodslag op J.N.Bucher
1932 - Stringtown, Oklahoma
Op 5 augustus 1932 , tijdens de prohibitie (1920-1933), waren Barrow en Hamilton alcohol aan het drinken op de parkeerplaats van een dancing in Stringtown,Oklahoma toen ze werden aangesproken door een Sheriff en zijn deputy. Barrow en Hamilton openden het vuur waarbij de deputy Eugene C. Moore werd gedood en de Sheriff C.G.Maxwell zwaar gewond raakte.Het was de eerste doodslag van de bende op een politieman.


Stringtown dancehall
Deputy E.C Moore 
 Sheriff C.G Maxwell


1932 - Sherman, Texas
Wanneer ze op 11 october 1932 een winkel beroven in Sherman,Texas wordt de winkelier, Howard Hall, gedood.De buit bedraagt 28 $ en wat kruidenierswaren.
1932 - Temple, Texas
In december 1932 wordt Hamilton aangehouden en op kerstavond overhaalt Clyde de 16 jarige W.D.Jones, een kennis van de familie, een avond mee rijden. De volgende morgen op 25 december 1932  wordt Doyle Johnson, eigenaar  van de auto die ze willen stelen gedood.

1933 - Tarrant County,Texas
Wanneer Bonnie , Clyde en Jones op 6 januari 1933 in Tarrant County in een politie blokkade terechtkomen, die eigenlijk voor een andere gangster bedoeld was, doodt Clyde de Deputy Sherrif Malcolm Davis
Deputy Sheriff
Malcolm Davis
Barrow-Hamilton-Methvin


1933 - Joplin, Missouri
Op 22 maart 1933 wordt de oudere broer van Clyde, Marvin ``Buck`` Barrow die in de gevangenis van Huntsville was opgesloten wegens verschillende inbraken en diefstallen, vrijgelaten. Samen met zijn vrouw Blanche Barrow voegt hijj zich bij Clyde en huren een huis in Joplin,Missouri, waar ze alle vijf hun intrek nemen ( Bonnie,Clyde,Buck,Blanche en Jones ) .
Bij een routine controle van de politie op 13 april 1933, na klacht voor overlast vanwege de buren, moeten ze halsoverkop vluchten waarbij detective H.L. Mc Ginnis en constable J.W.Harryman worden gedood. Door die plotse vlucht moeten ze het grootste gedeelte van hun bezittingen  achterlaten met o.a. de gedichten van Parker en filmrolletjes met opnames  die ze van elkaar hadden gemaakt, die de wereld rondgingen. Het gevolg was echter wel dat er nu een duidelijk signalement van hun beiden verspreid kon worden en ze dus gemakkelijk herkend konden worden .
Het was vanaf dan voor de bende onmogelijk een normaal leven te leiden en de meest banale zaken werden erg bemoeilijkt zoals b.v. winkelen . Kledij voor de stomerij bijvoorbeeld gingen ze terughalen een langere tijd later om niet in een val te lopen.


W.D. Jones


Gehuurd huis in Joplin
Wanted
Clyde en Marvin Barrow
voor doodslag in Joplin


Bonnie Parker
met sigaar


Bonnie Parker
met revolver 
W.D.Jones & Clyde Barrow
W.D.Jones and Bonnie Parker


Buck Barrow en Blanche
Detective H.L.McGinnis


Constable J.W.Harryman


1933 - Ruston, Louisiana
Wanneer de bende op 27 april 1933 het plan opvat om in Ruston, Louisiana de State Bank te beroven, zijn ze op zoek naar een tweede wagen. Wanneer Jones een wagen steelt en wegrijdt, wordt hij achternagezeten door Sophia Stone met in haar wagen de eigenaar van het gestolen voertuig Dillard Darby .
De rest van de bende dwingt ze echter over te stappen in hun auto en ontvoeren ze. Ze worden allebei vrijgelaten in Waldo,Arkansas en krijgen 5 $ voor de terugreis


1933 - Wellington,Texas
Op 10 juni 1933 hebben ze in Wellington,Texas een autoongeval waarbij Bonnie Parker derdegraadsbrandwonden oploopt aan haar rechter been door het zuur van de batterij.
(andere bronnen vermelden dat de auto vuur vatte en Bonnie gekneld zat ) De verwonding is zo ernstig dat het haar spieren aantast met als gevolg dat ze tot het einde van haar leven mank loopt. Vanaf dan werd Bonnie zowel door Clyde als door Jones ondersteund of gedragen.
Haar been moest ook verzorgd worden, hetgeen niet eenvoudig was in de gegeven omstandigheden.

1933 - Alma, Arkansas
Op 26 juni 1933  verknoeien Buck Barrow en Jones een overval in Alma,Arkansas en wanneer de Marshal H.D Humphrey uit zijn zijn bureel komt wordt hij neegeschoten.
Marshal H.D.Humphrey


 De volgende maanden trokken ze noordwaarts en beroofden een bank in Lucerne, Indiana en in Okabena, Minnesota.
De verhalen van ontvoeringen die uiteindelijk goed aflopen halen de krantenkoppen maar ook de verhalen met dodelijke afloop die aantonen dat de bende er niet voor terugdeinst te doden indien iemand hen in de weg staat.  
1933 - Red Crown Tourist Court  ( Platte City, Missouri )
Op 18 juli 1933 boeken ze een  kamer met garage in het " Red Crown Tourist Court " in Platte City, Missouri. Weer wekken ze argwaan bij de uitbater, omdat ze hadden ingecheckt voor slechts drie personen in plaats van vijf, de auto achterwaards geparkeerd stond in de garage d.i " gangster stijl " om snel weg te komen, ze de rekeningen betaalden met uitsluitend muntstukken en ze hun ramen hadden geblindeerd.
Op 19 juli 1933 ,wanneer de politie, na te zijn verwittigd door de eigenaar, het hotel wil binnenvallen breekt een vuurgevecht los, waarbij de bende erin slaagt met de wagen te ontkomen mede door een communicatiefout bij de politie, die een loeiende sirene voor een staakthetvuren aanzag.
Bij die ontsnapping werd Buck Barrow ernstig gewond aan het hoofd en Blanche had glasscherven in haar beide ogen gekregen wat haar practisch blind maakte.
Bij de schietpartij werd de Sheriff Holt Coffey gewond.
Het dient ook gezegd dat de politie bewapend met Thompson submachine guns qua vuurkracht niet opgewassen was tegen het favoriete wapen van Clyde, de Browning Assault Rifle ( BAR)
Het is ook algemeen bekend dat Clyde Barrow een uitmuntend chauffeur was en het liefst reed met de krachtigste wagen uit die tijd de Ford V8


Red Crown Tourist Court


Thompson submachine gun
Browning automatic Rifle (BAR)
20 kogels / 3 sec
Ford V8


Ford V8 en BAR


 1933 - Dexfield Park ( Dexter, Iowa )
Wanneer ze enkele dagen later kamperen in een verlaten pretpark, worden ze verraden als bebloed verband wordt gevonden door lokale bewoners die onmiddelijk het verband leggen met de Barrow bende, waarna ze de politie verwittigen.Bij een nieuw vuurgevecht op 24 juli 1933 slagen Bonnie, Clyde en Jones te voet te ontsnappen. Blanche wordt gevangen genomen en Buck die nogmaals geraakt wordt sterft vijf dagen later aan zijn verwondingen.
Blanche en Buck worden gevat
Blanche Barrow
Dexfield kampement


Politie poseert met
 geboeide Blanche
De volgende weken trokken ze weg uit hun vertrouwde streek en pleegden enkele diefstallen om in hun onderhoud te voorzien.


1933 - Platteville, Illinois
Op 20 augustus 1933 stelen ze, na een inbraak, wapens bij een wapenhandel in Platteville,Illinois.


Toen Bonnie en Clyde begin september naar Dallas gingen om hun familie te bezoeken en de brandwonden van Bonnie te verzorgen, verliet Jones hen en reisde door naar Huston, waar zijn moeder woonde.
1933 - Sowers, Texas
Op 22 november 1933 ontsnappen Bonnie en Clyde ternauwernood aan Sheriff Smoot Schmid, maar worden gewond aan de benen.  W.D. Jones had tijdens de ondervragingen, na zijn aanhouding op 16 november 1933, de politie verteld dat Bonnie en Clyde meer dan waarschijnlijk aanwezig zouden zijn op het verjaardagsfeest van Clyde´s moeder.     
1934 - Eastham Breakout , (Eastham,Texas)
Op 16 januari 1934, voert Clyde Barrow dat uit waar hij zolang van heeft gedroomd, de raid op de Eastham gevangenis.
Raymond Hamilton , die een levenslange gevangenisstraf uitzit, vraagt Jimmy Mullens, een drugverslaafde, om na zijn vrijlating op 10 januari 1934 contact op te nemen met Clyde Barrow en hem te vragen wapens te verstoppen in een gracht bij het werkkamp.
Wanneer de gevangenen aan het werk gaan doodt Jo Palmer twee bewakers. Clyde Barrow dekt hun vlucht met machinegeweervuur. Er ontsnappen vijf gevangenen waaronder Raymond Hamilton, Jo Palmer, Henry Methvin,Hilton Bybee en J.B. French.
Deze raid had wel tot gevolg dat er een mensenjacht op gang werd gebracht met het oogmerk alle onsnapten te doden, met inbegrip van Parker en Barrow, die er onmiddellijk van verdacht werden een rol te hebben gespeeld in de ontsnapping.
De staat Texas geeft op 1 februari 1934 de ex Texas Ranger Captain Frank Hamer het mandaat de jacht te openen op Bonnie en Clyde en verklaarde ze bovendien vogelvrij.
Twee andere Texas Rangers die werden benaderd, weigerden de opdracht om een een vrouw te doden.
Henry Methvin


Joe Palmer
Major Crowson
Frank Hamer in 1920


1934 - Grapevine, Texas
Na de ontsnapping vervoegen R.Hamilton en H. Methvin de Barrow bende.
Op 1 april 1934 willen twee highway patrolmen H.D. Murphy en E.B. Wheeler assistentie verlenen aan een gestationeerde wagen van de vier bendeleden. Als ze de wagen naderen worden ze neergeschoten. De verklaring van een ooggetuige, dat Barrow en Parker de twee mannen neerschoten en dat bovendien Parker had gelachen toen de patrolmen dodelijk gewond neervieklen , verscheen op de voorpagina van de kranten. Algemeen wordt aangenomen dat Methvin als eerste Wheeler neerschoot en Barrow niet anders kon dan ook Murphy neer te schieten. Waarschijnlijk heeft Methvin de woorden `´ take them`` bedoeld als  `` we ontvoeren ze`` ,wat ze nogal hadden gedaan, geïnterpreteerd als `` dood hen ``.
In ieder geval heeft deze gebeurtenis ertoe geleid de leden van de bende, inclusief Parker, vogelvrij te verklaren.   
E.B.Wheeler


H.D.Murphy
Verslag van Grapevine
Wanted Bonnie en Clyde


1934 - Commerce, Oklahoma
Op 6 april 1934 raken ze vast met de wagen in een gracht . Een motorrijder, die ze onder bedreiging willen doen stoppen , kan ontkomen en verwittigt de politie. Wanneer de politie aankomt wordt constable W. ´´Cal `` Campbell gedood en de gewonde Police Chief Percy Boyd meegenomen, nadat ze een vrachtwagen gedwongen hebben hun wagen los te trekken. 
Boyd wordt vrijgelaten In Fort Scott, Arkansas met een vers hemd, enkele dollars en met de boodschap dat Bonnie Parker geen sigaren rookt, zoals ze afgaande op de gevonden foto's werd afgeschilderd in de pers.
Meer en meer wordt Bonnie Parker ook als een moordenares aanzien en houdt men geen rekening meer met de mogelijkheid tot verzachtende omstandigheden.


Percy Boyd


Cal Campbell
1934 - Kansas City, Kansas
 Op 30 april 1934 pleegt de bende een bankroof in Kansas gaat aan de haal met 2800 $. Henry Methvin en Joe Palmer nemen deel aan de bankroof.
1934 - Bienville Parish, Louisiana 
Er werd een troep gevormd, onder leiding van Hamer, met vier Texas-officieren ( Frank Hamer, B.M.'' Manny " Gault, Bob Alcorn en Ted Hinton) en twee Louisiana-officieren ( Henderson Jordan en Prentis Morel Oakley ) met als opdracht Parker en Barrow te vatten en indien nodig te doden..
Hamer had de routings van de bende in kaart gebracht en had bemerkt dat ze vooral actief waren in de vijf Mid-West staten en steeds dicht bij de grenzen opereerden, om in geval van nood snel over de grens te vluchten naar een andere staat waar de politie geen jurisdictie had. ( dit was de pre - FBI tijd; de FBI werd opgericht om deze belemmering te vermijden )
Op gezette tijden werden door de bendeleden ook bezoeken aan familie ingelast.
Uit de analyse bleek dat een bezoek aan de familie van Methvin nakend was.
Methvin vertelde zijn vader dat zijn huis de verzamelplaats was van de bende ingeval ze om een of andere reden van elkaar zouden afgezonderd worden. Bonnie en Clyde
Toen de politie de vader, Ivan Methvin, op de rooster legde gaf hij deze informatie door aan Henderson Jordan, die Hamer op de hoogte bracht. In ruil kreeg hij de belofte dat zijn zoon niet ter dood veroordeeld zou worden voor de moorden in Grapevine. Het is niet duidelijk of Methvin op de hoogte was van de overeenkomst.
Er werd afgesproken dat Ivan Methvin zijn truck aan de kant van de weg zou plaatsen en een platte band zou veinzen , met de verwachting dat Clyde Barrow wel zou halthouden om te helpen.
De troep legde zich in hinderlaag op de highway 154 ten zuiden van Gibsland
Op 23 mei 1934 om 9.15 u kwamen Bonnie en Clyde aangereden en toen ze halthielden werd het vuur geopend zonder waarschuwing.Oakley schoot eerst en in totaal weren 130 kogels afgevuurd. Naar schatting kregen Bonnie en Clyde elk ongeveer 25 kogelinslagen.
In de wagen werden een arsenaal aan wapens en nummerplaten gevonden.  


Locatie van de hinderlaag
Ford V8 na de schietpartijBonnie en Clyde in de auto
( foto door Ted Hinton)


De troep met onderaan rechts
Frank Hamer


Clyde Barrow
Bonie Parker
Certificaat van overlijden
Clyde Barrow

Certificaat van overlijden
Bonnie Parker
Misdrijven van de Barrow gang
Wapenarsenaal uit de auto
 van Clyde Barrow
Verzameling nummerplaten
van de gang
Bekendste nummerplaat
 te zien op de foto´s gevonden
in Joplin
Bonnie en Clyde wisten dat  er ooit een geweldadig einde zou komen hetgeen blijkt uit de laatste strofe van het gedicht `` Trails End `´

Some day they´ll go down together
They´ll bury them side by side
To few it´ll be grief
To the law a relief
But it´s dead for Bonnie and Clyde

Ze werden echter niet zij aan zij begraven maar op verschillende begraafplaatsen.

Grafsteen
Bonnie ParkerGrafsteen
Clyde Barrow

  • Bizar en Controverse
- Meteen na de schietpartij stroomden zoveel kijklustigen toe, dat de politie de situatie nauwelijks in de hand had. Velen begonnen souvenirs te verzamelen zoals stukken kleding, kogelhulsen . Iemand wou de wijsvinger van Clyde barrow afsnijden en een ander zijn linker oor.


- Het leven van de gang was een hel verklaarde later W.D. Jones. Inderdaad men kan zich afvragen op welke manier de gangsters erin slaagden om bijvoorbeeld hun wonden te verzorgen.


-  Toen ze in april 1933 in Ruston Dillard Darby, een begrafenisondernemer, ontvoerden had Bonnie Parker er grapjes over gemaakt dat er wel eens een dag zou komen dat hij haar zou moeten opbaren. Het was inderdaad Darby die samen met Bailey de beide vogelvrijverklaarden  opbaarde.


- Barrow en Parker waren, in tegenstellng tot andere gangsters uit die periode, klein grut, hun grootste buit bedroeg 2800 $ 


- Het was de familie van Bonnie Parker die zich verzette tegen het naast elkaar begraven van Bonnie en Clyde.


- De levensverzekeringen van zowel Bonnie Parker als Clyde Barrow werden uitbetaald. Nadien werd er een clausule ingebracht die de betaling opschortte indien het overlijden veroorzaakt was door criminele feiten.


- Kort nadien werd de FBI opgericht en  werd de politie uitgerust met een two-way radio in de wagen.


- De zomer van 1934 luidde het einde in van de ''publieke vijand periode'' .
Op enkele maanden tijd werden John Dillinger, ''Pretty Boy" Floyd en Lester ''Baby face Nelson" Gillis gedood.


Bonnie Parker heeft zelf nooit iemand gedood, maar ze was wel medeplichtig aan 8 moorden, 7 kidnappings, 6 bankroven, tal van gewapende overvallen, ontelbare wagendiefstallen en een gevangenisuitbraak. 


- Bonnie Parker was op 15 jarige leeftijd gehuwd met Roy Thornton, maar na minder dan drie jaar ging het koppel uiteen, maar scheidden niet officieel. Toen ze stierf droeg ze haar trouwring.Thornton zat toen in de gevangenis. Hij werd in 1937 door bewakers gedood bij een ontsnappingspoging uit de Eastham Farm Prison.
Bonnie Parker
Roy Thornton

- Ted Hinton kwam in 1930 regelmatig in het café waar Bonnie Parker toen als serveuse werkte en was heimelijk verliefd op haar.


- Toen de twee officieren uit Louisiana voorstelden om `` Halt `` te roepen bij de hinderlaag werd dit door de vier officieren uit Texas afgewezen. Er waren te veel voorbeelden zoals in Sowers,Platte City en Dexfield dat Clyde en zijn companen na de sommering onmiddellijk het vuur openden en op die manier telkens konden ontsnappen.


- Prentis Oakley die als eerste schoot is de enige die publiekelijk zijn spijt uitdrukte om ze niet te hebben gesommeerd


- Henderson Jordan zou een tas vol met cash, uit de wagen, voor zich hebben gehouden. Kort nadien kocht hij een stuk land in Arcadia, Louisiana. Hij trachtte ook de wagen voor zich te houden , maar dit ging niet door omdat Ruth Warren, de eigenares van de gestolen wagen, een proces inspande. 


- Frank Hamer´s reputatie werd toch geschonden omdat hij Bonnie en Clyde niet de kans had gegeven zich over te geven.


- De moeder van Clyde, Cumie Barrow, schreef een brief naar Frank Hamer om de wapens terug te krijgen.Ze kreeg geen antwoord.


Brief van Cumie Barrow
aan Frank Hamer
- In februari 1935 werd door de Dallas en de Fedrale autoriteiten een proces ingespannen tegen familieleden en vrienden die Bonnie en Clyde onderdak hadden gegeven. De twee moeders kregen 30 dagen. De andere straffen varieerden van twee jaar voor Floyd Hamilton tot één uur voor Marie Barrow, Clyde's zuster.
De mannelijke aangeklaagden
Devrouwelijke aangeklaagden.
Verslag van het proces
- Toen Buck Barrow voor de rechtbank moest verschijnen in San Antonio, reisde zijn moeder, Cumie Barrow met drie van haar kinderen , met paard en kar, naar San Antonio 480 km ver.De tocht duurde drie weken enkele reis.
  • De overige bendeleden


Ralph Fults de ontsnapping-koning leerde zijn toekomstige spitsbroeders kennen tijdens zijn verblijf in de gevangenis. Na de roof in Kaufman,Texas wordt hij aangehouden en veroordeeld tot 10 jaar, maar komt op 10 januari 1935 op borgtocht vrij.Na nog enkele misdrijven met Hamilton wordt hem,na in september 1935 veroordeeld te zijn tot 50 jaar gevangenis , 1944 gratie verleend. Vanaf dan leidt hij een leven als veligheidsagent in een weeshuis. Hij overlijdt op 16 maart 1993 in Dallas,Texas.


Raymond Hamilton woonde in dezelfde buurt als Clyde Barrow en werd lid van de bende.
Hij is een van de ontsnapte gevangenen tijdens de Eastham Breakout. Hij verlaat de bende na een twist over O´Dare, zijn vriendin in die tijd, en wordt op 25 april 1934 gevangen genomen.
Alhoewel hij verschillende moorden heeft gepleegd, werd hij niet voor een specifieke moord veroordeeld, maar wel als zijnde een " gewoonte crimineel '' in die tijd een halsmisdaad in Texas. 
Hij stierf op de electrische stoel op 10 mei 1935.
Raymond Hamilton


Dossier R.Hamilton


Joe Palmer werd na zijn ontsnapping uit Eastham prison terug gevat en werd ter dood veroordeeld voor de moord op Major Crowson.
Hij stierf op de electrische stoel op 10 mei 1935.


Joe Palmer


Verklaring van executie


D.W.Jones was bevriend met L.C. Barrow een broer van Clyde. Hij vervoegde Clyde op Kerstavond 1932 en verliet de bende op 7 september 1933, enkele weken na de gebeurtenissen in Dexfield,Iowa en wordt vervolgens op 16 november 1933 in Dallas,Texas aangehouden. Jones was een trouwe bondgenoot van Clyde Barrow, maar wou hem niet volgen in de dood en wou ook niet langer dit leven leiden . Hij werd op 12 october 1934 veroordeeld tot 15 jaar voor ´´ moord zonder boos opzet´´ en in februari 1935 kreeg hij 2 jaar op het proces ``´onderdak `´ . Hij werd in 1940  voorwaardelijk vrijgelaten .Hij werd op
 20 augustus 1974  neergeschoten door de vriend van een vrouw, die hij wilde helpen.


W.D Jones in 1933


W.D.Jones in 1973
Blanche Barrow ( Bennie Iva ''Blanche" Caldwell) werd in 1933 veroordeeld tot 10 jaar gevangenis voor haar aandeel in de schietpartij in Platte City,Missouri en werd in 1939 wegens goed gedrag voorwaardelijk vrjgelaten..Ondanks goede zorgen tijdens haar gevangenschap bleef ze blind aan haar linker oog. Ze schreef een boek " My life with Bonnie and Clyde " .Ze trouwde in 1940 met Eddie Frasure en overleed in 1988 aan kanker.Ze werd begraven onder de naam " Blanche B. Frasure " 


Blanche Frasure
Graf van Blanche en Eddie Frasure
Henry Methvin ontliep , wegens de overeenkomst tussen de politie en zijn vader, een veroordeling voor de Grapevine moorden. De overeenkomst dekte echter niet de moord op Constable Campbell in Commerce, Oklahoma. Hij werd uitgeleverd naar Oklahoma en schuldig verklaard voor de moord op Campbell en ter dood veroordeeld. Hij kwam echter voorwaardelijk vrij in 1942.  Op 12 april 1948 werd hij door een trein overreden. Er zijn geruchten dat hij slachtoffer was van wraakneming wegens " verraad " van Bonnie en Clyde, vooral omdat zijn vader in 1946 neergeschoten werd uitr een voorbijrijdende auto.Documentaire :
http://www.dailymotion.com/video/x642hg_bonnie-parker-et-clyde-barrow-1-2_news#rel-page-1
http://www.dailymotion.com/video/x642zc_bonnie-parker-et-clyde-barrow-2-2_news?ralg=behavior-metadata#from=playrelon

 Bronnen :
www.en.wikipedia.org/wiki/bonnie_and_clyde
www.historynet.com/bonnie-clydes-revenge-on-eastham.htm/1
www.plattecountylandmark.com/Article790.htm
www.fbi.gov/libref/historic/famcases/clyde/clyde.htm
www.spiritus-temporis.com/bonnie-and-clyde/
www.texashideout.tripod.com/bc.htm
http://mredpolicekidnap.blogspot.be/


Om de gebeurtenissen beter te situeren hierbij een State-map van de USAGeen opmerkingen:

Een reactie posten